Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 8-10 savanyú káposzta levél
- 50 dkg darált pulyka hús
- 1 tojás
- 10 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- Só
- Egész bors
- Piros paprika
- Babérlevél
- 3 evőkanál gluténmentes liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
A rizst enyhén sós vízben félig megfőzzük, hűlni hagyjuk. Olívaolajon üvegesre párolunk 1 fej hagymát. A darált húshoz hozzáadjuk a párolt hagymát, a főtt rizst, sóval, borssal, piros paprikával ízesítjük, hozzáadunk egy tojást és összedolgozzuk.
A tölteléket savanyú káposzta levelekbe töltjük, felcsavarjuk.
1 fej apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpárolunk, meghintjük piros paprikával, kevés vízzel felöntjük. A szálas savanyú káposztát hideg vízben kissé kimossuk, felét a lábas aljára terítjük, rátesszük a töltelékeket, a maradék káposztával betakarjuk.
Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, egész borssal, babérlevéllel ízesítjük. Rászórjuk a gluténmentes lisztet.
2 óra alatt megfőzzük, közben a lábast többször megrázogatjuk, hogy a káposzta ne égjen le.
|