Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, cukorborsó)
- 1 alma
- 2 főtt tojás
- 1 pohár joghurt
- 1 pohár tejföl
- Só
- Bors
- Citrom
A vegyes zöldséget sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. Hozzáadunk 1 kockára vágott almát, 2 főtt tojás fehérjét kockára vágva.
Az öntethez 2 főtt tojás sárgáját villával összetörünk, 2 kanál tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk 1 pohár natúr joghurtot, 1 pohár tejfölt. Sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük, és a zöldségekre öntjük.
Néhány órára behűtjük.
A salátához felhasználhatunk húslevesből megmaradt zöldségeket is.
|