Hozzávalók:
- Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 60 dkg gluténmentes liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag élesztő
- A töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg darált dió
- Cukor
- Tej
Az élesztőt 2 dl tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
2 részre osztjuk.
1-1 részt tepsi nagyságú, téglalap alakú formára nyújtunk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk.
Csak addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.
A töltelékhez a mákot, illetve a diót porcukorral összekeverjük, tejjel felöntjük. Tejcukor érzékenyek rizstejet használjanak. A töltelékeket gazdagíthatjuk mazsolával, meggyel.
|