Hozzávalók:
- A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál gluténmentes liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- A csokoládé öntethez:
- 30 dkg cukor
- 6 evőkanál tej
- 5 dkg kakaó
- 5 dkg margarin
- 1 csomag kókuszreszelék
6 tojás fehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojások sárgáját. Fakanállal óvatosan hozzákeverünk 4 evőkanál gluténmentes lisztet, 2 evőkanál étkezési keményítőt.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Amikor kihűlt, kb. 3x3 cm-es darabokra vágjuk.
Csokoládémáz elkészítése:
30 dkg cukrot 6 evőkanál tejjel (tejcukor érzékenyek rizs tejet, vagy szója tejet használjanak) sűrű sziruppá főzünk. Hozzákeverünk 5 dkg margarint, 5 dkg kakaót.
A piskóta kockákat először ebbe a kakaós masszába, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
|