Hozzávalók:
- 8 db vastag húsú paprika
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- 2 liter 100%-os paradicsomlé
- 1 kis doboz paradicsompüré
- Piros paprika
- Só
- Bors
- Cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
A paprikák magházát kiszedjük.
A darált húst sóval, borssal, piros paprikával, rizzsel, tojással összekeverjük. Az így készült töltelékkel megtöltjük a paprikákat.
A paradicsomlevet és a paradicsompürét egy lábasba öntjük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, beletesszük a töltött paprikákat és a töltelék megpuhulásáig főzzük (kb. fél óra).
Az étkezési keményítőt vízzel simára keverjük, a forró paradicsomhoz öntjük, és felforraljuk.
|